Övningar i teambuilding är ett bra sätt att föra samman olika människor i arbetsgrupper och få dem att lära känna varandra bättre. Förutom att det är en trevlig aktivitet som man kan göra tillsammans förstärker dessa övningar även sammanhållningen i gruppen. Vilket är exakt vad man vill för att få en produktiv och bra arbetsmiljö.

Det finns många olika aktivitetsvarianter när det gäller teambuilding och vanligtvis krävs det inte lång tid eller någon specifik utrustning för att man kan kunna genomföra dessa. Några exempel på vad man kan göra är bland annat att:

  • Forma bokstäver – Denna övning går ut på att man tillsammans i gruppen ska använda kroppen för att bilda olika bokstäver på snabbast tid. Denna övning brukar vanligtvis ta mellan 20 till 30 minuter och kan utföras både inom och utomhus.
  • Gå över linjen samtidigt – En övning som går ut på att gruppen ska träna på planering och hur man ska gå tillväga genom att kliva över en fasttejpad linje på golvet samtidigt. Denna övning tar vanligtvis 20 minuter och fungerar lika väl utomhus som inomhus.
  • Skapa en tillitsfull cirkel – Detta är perfekt för dem som behöver träna upp sin tillit för varandra i gruppen. Övningen går ut på att man tillsammans ska bilda en liten cirkel runt en person som sedan ska studsa från person till person och bli uppfångad. Planera in ungefär 10 minuter för utvärdering, men låt övningen ta sin tid beroende på hur många som är villiga att ställa sig i mitten av cirkeln.
  • Rädda det viktigaste – Behöver gruppen bli bättre på problemlösning är denna övning suverän! Syftet är att man ska låtsas som om man befinner sig på en båt som håller på att sjunka samtidigt som man har en lista med olika föremål som ska räddas under en begränsad tid. Övningen tar ca 35 minuter.